Dogecoin Surges Na Elon Muskus Pimps Canine Crypto, Adressen Bitcoin (BTC) Giveaway Scam

17. Juli 2020 Aus Von admin

Dogecoin (DOGE) is weer op een gegeven moment in tranen – een stijging van bijna 10% in de US dollar en Bitcoin Loophole paren op het moment van schrijven – nadat Tesla chief executive Elon Musk de hondencrypto heeft gepimpt.

In een virale tweet plaatste Musk een meme waarin hij suggereerde dat de cryptocurrency, die in 2013 als grapcryptocurrency werd geïntroduceerd, de wereldwijde reservevaluta zou kunnen overnemen en worden.

Na de tweet klom Dogecoin op zaterdag zelfs tot $0,003835 – bijna 20% stijging volgens CoinMarketCap.

Op de vraag van een van zijn volgers waar zijn Bitcoin is van de Twitter giveaway scam, antwoordt de Tesla CEO,

„Excuseer me, ik verkoop alleen Doge.“

Musk’s social media stunt komt dagen na een van de meest beruchte Twitter hacks in de geschiedenis. Op woensdag namen de crypto oplichters kortstondig de rekeningen van populaire persoonlijkheden over, waaronder voormalig president Barack Obama, Bill Gates, Jeff Bezos, en Elon Musk, en Binance CEO Changpeng Zhao. De gecompromitteerde accounts postten kwaadaardige tweets die volgelingen aanspoorden om $1.000 in BTC te sturen, met de belofte om hun bijdrage te verdubbelen. De cryptoplunderaars gingen ervandoor met meer dan 12 BTC met een waarde van meer dan $110.000.

De plotselinge piek van Dogecoin is een voorbeeld van het vluchtige karakter van cryptocurrencies. De prijzen kunnen stijgen en dalen met weinig tot geen waarschuwing.